Warning: mysql_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100612 Library:30310 in /home/vibs/addon_domains/silence-bg.com/www/root/admin/includes/functions.php on line 70
САЙЛЪНС - PVC и алуминиева дограма

PVC и алуминиева дограма САЙЛЪНС

гр.Плевен, бул.Русе 6, блок Кооператор / в тунела / 0878 67 67 60 / 0878 67 67 28
<< назад

Каква дограма да изберем – Алуминиева или PVC ?

Каква дограма да изберем – Алуминиева или PVC ? Отговорът зависи от това за къде я поръчвате (магазина, офиса, жилището и др.), какъв цвят искате, каква е конфигурацията на елементите и т.н. Поради по-добри топлоизолационни показатели за жилища е препоръчителна PVC дограмата, но ако остъклявате тераса, която да пази прането от прах и нечостотии, е по-рационално алуминиева с плъзгане, което да не пречи на простора.В магазините стъклените врати и витрините са предпочитани. Там обикновено се поставя 10мм стъкло. Това обезсмисля използването на PVC и Al термопрофили, защото 90-95% от площта е стъкло.Специфични цветови решения за профилите се изпълняват както от алуминиева, така и от PVC дограма.Не на последно място са Вашите лични предпочитания, но при избор отчитайте фактът, че топлоизолационните показатели на PVC профилите са чувствително по-добри от тези на алуминиевите с прекъснат термичен мост.

Изпотяването на стъклата от вътрешната страна на стъклопакета е недопустимо и говори за ниско качество. Изпотяването на вътрешното стъкло откъм помещението е знак за висока влажност вътре и липса на подходяща вентилация. Тежките пердета и спуснати щори допринасят допълнително за изпотяването на стъклото.Пластмасовата, алуминиевата и дървената дограма със стъклопакет осигуряват много по-добра херметичност от двойното остъкляване, поради което правилното проветряване на помещенията е от решаващо значение за здравословната атмосфера вътре. Кондензът е много по-вероятен през зимата поради големите температурни разлики вън и вътре.Най-подходящо е ударното проветряване чрез пълно отваряне на прозорците и, по възможност, причиняване на течение по диагонал за около 10 минути. По този начин въздухът вътре, който има по-висока влажност, се обменя напълно без стените и мебелите да изстинат. Така се пести топлина за повторното им затопляне. При слабо продължително проветряване обменът на въздух е бавен, стените и мебелите изстиват и е необходима повече енергия за достигане на комфортна температура в помещението.

Какво се случва с прозорците при евентуален пожар? ПВЦ дограмата е трудно запалима. Тя не гори самостоятелно и гасне без наличие на открит огън. Тя не способства за активно разгаряне и разпространяване на пожара. В случай на пожар от друг материал, ПВЦ дограмата гори като се отделят токсични газове. При гасене на пожар трябва да се носят противогази заради отделянето на въглероден оксид, а не както често се твърди – на хлороводород. Прозоречното стъкло има ниска термоустойчивост. При температурни разлики от 70-80°С в различни участъци на повърхността стъклото се счупва, но не гори и не се променя при температурите на обикновен пожар. Съществуват ламинирани със специални смоли стъкла, които издържат на директен огън до 90 и повече минути. Използват се за остъкляване на специални помещения – лаборатории и др.